Veiligheid

donna cerca uomo Rimini

Klimmers

uomo cerca donna Scandicci Is de klimwand bestemd voor ervaren klimmers dan kan men na oplevering gelijk aan de slag. Ervaren klimmers worden geacht zelf hun touw, gordel, knoop en zekermateriaal te controleren voor ze gaan klimmen. Als zij dit consequent doen, dan kan hun weinig overkomen.

Cursussen

donna cerca uomo Cinisello Is de wand bedoeld voor (groepen) onervaren klimmers dan moeten er ervaren klim-instructeurs aanwezig zijn om de cursisten te begeleiden. Is dit niet het geval, dan kan Polsar Klimelementen een cursus aanbieden waarin allerlei aspecten van risico en veiligheid bij het klimmen en zekeren aan bod komen. Zo leren de mensen die instructie zullen gaan geven op de nieuwe klimmuur alle basisvaardigheden die nodig zijn om goed en verantwoord les te kunnen geven op een klimwand.

uomo cerca donna Quartu Het doel van de docentencursus is instructeurs in staat stellen zelfstandig optimaal de klimwand te gebruiken. Om dit mogelijk te maken stelt Polsar drie punten centraal in haar cursus:

  1. Het geven van instructie
  2. Het geven van klimlessen
  3. Het maken van een lesopbouw

uomo cerca donna Bij het gebruik van de klimwand staat veiligheid centraal. Om veilig instructie te kunnen geven moet de docent in ieder geval zelf de zekertechnieken goed beheersen. Verder moet hij zich bewust zijn van de risico’s en hier op een verantwoordelijke manier mee om gaan. Dit gedeelte wordt tijdens de Polsar cursussen uitvoerig behandeld en beoefend.
Daarnaast moet de docent zijn kennis over het zekeren aan de leerlingen over kunnen brengen. Ook moet de docent, wanneer de leerlingen aan het klimmen en zekeren zijn, in staat zijn de situatie te overzien en direct bij te sturen als zich een minder veilige situatie voordoet. Dit wordt allemaal behandeld in de cursus.

Klimwanden

Polsar klimwanden voldoen aan de Nederlandse veiligheidsnormen als het gaat om afwerking en valruimte.
De haken en het touwblok (de toprope-situatie bovenin) worden als test belast met een gewicht van 900 kg. De Nederlandse norm daarvoor is 8 KN. Dat houdt in dat elke haak gedurende vijftien seconden met 800 kilo kan worden belast, zonder dat er vervorming optreedt.

Touwen

Touwen slijten door gebruik. Dat geldt voor een voorklimtouw dat buiten gebruikt wordt, maar ook voor touwen die binnen in een toprope-situatie gebruikt worden. Toprope-touwen worden na verloop van tijd vaak stug en pluizig. Het is dus zaak om een klimtouw te vervangen als het duidelijk beschadigingen heeft of als het onhandelbaar stroef wordt.