Milieu

Groene filosofie

donna cerca donna Sassari Polsar probeert net als andere bedrijven voldoende opdrachten binnen te halen en winst te maken. Winst ten koste van alles is echter niet het oogmerk van Polsar. Voor Alco Pols geldt dat hij zich als mens betrokken voelt bij de wereld. En bij betrokkenheid hoort een gevoel van verantwoordelijkheid voor de problemen die wereldwijd spelen zoals armoede en honger, het energieprobleem, het verdwijnen van oerwouden en het uitsterven van diersoorten. Kortom: Er is meer dan onszelf waar we zuinig op moeten zijn.

Efficiënt en milieubewust

donna cerca uomo Gallarate Alco Pols is zeer bewust bezig met duurzaamheid en milieuvriendelijk produceren. Geen energie- of materiaalverspilling als het aan hem ligt, maar juist netjes en zuinig werken. Om een voorbeeld te geven: Bij het plaatsen van klimwanden en het bezorgen van klimmaterialen worden datums en adressen zo veel mogelijk gecombineerd om de routes die door heel Nederland gaan zo efficiënt mogelijk te houden.

Milieubewust in Maleisië

donna cerca uomo Ercolano Orang-oetan

coppia cerca donna Livorno Polsar steunt actief de stichting Primates helping primates waarvan Willie Smits de oprichter is. Het leefgebied van de Orang-oetans op Borneo wordt steeds kleiner door het kappen van oerwoud. Hierdoor verdwijnen unieke natuurgebieden en wordt het voortbestaan van de orang-oetan bedreigd.

uomo cerca donna Foligno De stichting van Willie Smits zet zich in om de wilde orang-oetan en zijn natuurlijke leefomgeving te behouden. Dit doen zij op voortreffelijke wijze door de apen op te vangen in een groot resort. De Orang-oetans worden na een herstelperiode vervolgens uitgezet in nieuw ontwikkelde natuurgebieden en op plantages waar duurzame palmolie verbouwd wordt. De visie van Primates helping primates gaat namelijk uit van een totaalpakket waarin aandacht is voor flora en fauna en waarbij samengewerkt wordt met de mensen die in de betreffende gebieden wonen en werken. Zo wordt er hard gewerkt aan herbebossing. Daarbij wordt waar mogelijk gebruik gemaakt van oorspronkelijke, inheemse bomen en plantensoorten. Dit levert sterke, gezonde bossen op waar niet alleen de Orang-oetans maar ook de Maleisische beer en vele andere diersoorten een veilig plekje vinden. De landbouw- en bosbouwpraktijken die nodig zijn om nieuwe bossen aan te leggen, leveren werkgelegenheid op voor de regio en vinden plaats in samenwerking met de lokale bevolking.