Materiaal

coppia cerca donna Livorno Klimwanden

Polsar levert op verzoek boulderwanden en compleet uitgeruste klimwanden. De panelen zijn splintervrij afgewerkt en voorzien van een slijtvaste ruwe laag. Elke klimwand wordt standaard uitgerust met klimpanelen van vloer tot plafond, twee tophaken bovenin, drie routes per touw, afsluitbare touwluikjes en voldoende gordels, karabiners en zekerapparaten voor elk touw. Ook wordt er altijd een opleidingsadvies gegeven. Polsar Klimelementen verzorgt met enige regelmaat instructeurscursussen als er een nieuwe wand is geplaatst.

Polsar Klimelementen neemt de tijd voor een goede voorbereiding. Het grootste deel van de klimwand wordt van te voren geprepareerd, zodat de installatie ter plekke snel en netjes afgewerkt kan worden en weinig tijd meer kost.

In de dia-serie is te zien dat er grondig is nagedacht over de opzet en afwerking van de klimwanden. Alles wordt met zorg en aandacht voor details gemaakt. Zo zijn er altijd drie routes per touw, en de klimwand wordt geschikt gemaakt voor de gebruikers ervan. Dat wil zeggen dat er een wand wordt gemaakt die past bij de doelgroep. Daarbij wordt rekening gehouden met de situatie ter plaatse, bijvoorbeeld een basketbalnet in het midden. Ook kan de gebruiker ervoor kiezen om het onderste deel van de wand ‘obstakelvrij’ te houden. Er wordt dan niet gewerkt met uitstekende grepen, maar met grepen die in de klimwand verzonken zijn.

Als er boulderwandjes geplaatst worden, bijvoorbeeld op een schoolplein is er een valdempende ondergrond nodig. Bij klimwanden in een gymzaal zijn meestal wel een lange mat of kleine matjes voorhanden. Buiten kun je denken aan een grindbak of een onderlaag met houtsnippers.

donna cerca uomo Emilia-Romagna verwerking staalstrip
uomo cerca uomo Brescia touwluikje gesloten
routebordje met kaartje
obstakelvrij
obstakelvrij
matten voor de wand
Instructie
bord verboden te klimmen
afwerking hoeken

Klimgrepen

Polsar klimgrepen bestaan sinds 1988. Door jarenlange klimervaring ontwikkelde Alco Pols zo zijn eigen ideeën over hoe een klimgreep eruit hoort te zien. En met resultaat. De grepen van Polsar scoren hoog als het gaat om ergonomie en esthetiek. Een goede klimgreep is een efficiënt trainingsmiddel waar je mooie routes mee kan bouwen. Dat betekent:

  1. Een simpele, afgeronde en vingervriendelijke vormgeving
  2. Een heldere kleurstelling
  3. Een zeer uitgebreid scala aan modellen
  4. Een slijtvaste, maar niet te ruwe structuur

Polsargrepen worden gemaakt in de volgende kleuren: Geel, rood, wit, blauw, zwart, beige, groen, paars.
Losse grepen zijn te koop in Klimcentrum Bjoeks. Voor grote partijen grepen, of speciale wensen met betrekking tot de modellen, kunt u contact opnemen met Alco: 06 – 22 26 28 26.

Bevestigingsmateriaal

Polsar verkoopt al het benodigde materiaal om de panelen te kunnen bevestigen. Ook in hellingshoek verstelbare wanden zijn mogelijk.

Overige klimmaterialen

Haken, gordels, touwen, karabiners, grigri´s, achten, setjes en schlinges heeft Polsar op voorraad en kunnen op elk moment geleverd worden.

Neem contact op met Alco Pols als u meer informatie wilt over merken en prijzen.